Fursecuri cu ciocolata

de GeorgiG in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 603 vizualizari

 

Delicioase, se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 70 g amidon
  • 1 pachet praf de copt
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 300 g ciocolata neagra
  • 4-5 linguri frisca lichida
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Se freaca untul la temperatura camerei pana se elimina apa.Se adauga zaharul si galbenusurile mixand pana se obtine o crema,apoi nuca macinata amestecand usor.

Separat se amesteca faina,amidonul,sarea si praful de copt.Se amesteca cele doua compozitii , adaugand si vanilia.Se framanta un aluat moale, care se da la rece o jumatate de ora.

Se formeaza bilute, se tavalesc prin zahar si se aseaza in tava in care am pus hartie de copt.Fiecare biluta se preseaza cu degetul pentru a face o adancitura. Se introduc in cuptorul incins 12-15 minute pana se rumenesc usor.

Dupa ce se scot de la cuptor se mai apasa adancitura.

Topim ciocolata cu frisca lichida si umplem fiecare adancitura.Decoram fiecare fursec cu firicele de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata se poate topi cu 4-5 linguri de ulei.

2

Atentie cand se preseaza se sfarama foarte usor

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri  cu ciocolata-0
Fursecuri  cu ciocolata-1
Fursecuri  cu ciocolata-2
Fursecuri  cu ciocolata-3
Fursecuri  cu ciocolata-4
Fursecuri  cu ciocolata-5
Fursecuri  cu ciocolata-6
Fursecuri  cu ciocolata-7
Fursecuri  cu ciocolata-8
Fursecuri  cu ciocolata-9
Fursecuri  cu ciocolata-10
Fursecuri  cu ciocolata-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

GeorgiG

GeorgiG 1

20.01.2016, 10:45

Multumesc Dia!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

20.01.2016, 12:11

super bune!

GeorgiG

GeorgiG 1

20.01.2016, 20:50

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!