Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

de adasev12 in Prajituri, 10 Mai 2012 | 1508 vizualizari

 

buna dimineata, lumeeeee!!!!! sper ca ati avut o noapte linistita!v-ati baut cafeluta de dimineata sau ceaiul? daca nu, va invit cu drag alaturi de mine la o cafea si daca va sunt pe plac , niste fursecuri dulci , ca voi, cu cioco si portocala...daca v-am convins, ma bucur, daca nu, iar ma bucur...oricum, las usa deschisa.....

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina vegetala
  • faina, cam 500
  • 100 g unt
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja de portocala confiata
  • 8 lg de zahar
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale:

untul si margarina, la temperatura  camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat).

apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar  bine.

se stoarce sucul de la portocala si se adauga

mai mixam putin sa se lege crema, adaugam apoi coaja rasa si cea confiata( eu am facuta de mine) si amestecam cu lingura de lemn.

praful de copt il stingem cu o lg de apa minerala si il adaugam ., apoi punem faina pana se leaga compozitia, cate o lg-doua, pe rand, amestecand usor.

cand incepe sa se lege si devine omogena compozitia, e de-ajuns, eu am pus cam 500 g aprox....poate nu chiar, ...stiti, eu am o problema: nu prea fac retete dupa reguli bine stabilite, eu le fac mai mult dupa ochi...deci cantitatile la mine sunt doar orientative,,

luam compozitia si o punem in folie apoi lasam la frigider o ora.

scoatem si punem pe masa de lucru, apoi cu sucitorul incercam sa intindem o foaie cam la jumatate de cm...o sa fie mai greu, ca e sfaramicios aluatul, dar cu rabdare , se poate.

apoi cu un pahar sau o ceasca de cafea, taiem fursecurile, iar cu un capac de la o sticla( daca aveti alte variante, e super..eu nu am avut altceva de taiat) le taiem la jumatate din ele cate un capacel. le punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si le dam la cuptor la 200 g  si coacem.

scoatem fursecurile si  le lasam sa se raceasca.

intre timp topim ciocolata cu 50 ml lapte la foc mic si dam la rece, chiar la frigider, cateva minute.

luam apoi fursecurile si le ungem cu ciocolata, si le lipim, unul intreg si unu cu capacel.

dam la rece macar o ora, sa se lege bine ciocolata, si oricum sunt mult mai bune reci.

se pot unge si cu gem...sunt delicioase, orice varianta se alege!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161984
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161985
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161986
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161987
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161988
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161989
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161990
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161991
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161992
retete culinare - Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale 161993

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.05.2012, 09:40

mamaie, ms

dia...inca n-ai ajuns???
deyu...

adasev12 1

11.05.2012, 09:41

madi_marin, elena_daria...ma bucur ca va plac
jolygina...ms draga mea

ionela2682 1

11.05.2012, 13:33

Cu cata migala umple micul bucatar fursecurile..sigur sunt delicioase!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: