Fursecuri cu nuca si gem

de ionela2682 in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 3707 vizualizari

 

O reteta usoara cu ingrediente putine ....dar delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ceasca (100 de grame) unt , la temperatura camerei
  • 1/4 ceasca (50 grame) zahăr
  • 1 mare ou , separat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 ceasca făină
  • sare
  • 1 ceasca nuci , prajite si tocate marunt
  • 1/2 ceasca dulceata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si gem:

-se bate untul cu zaharul pana devine pufos

-se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina

-se adauga faina si sarea  si se framanta bine

-daca aluatul este prea moale se da la rece

-se formeaza mici bilute pe care le vom trece prin albus de ou usor batut si prin nuca tocata

-se asaza in tava cu vartie de copt ,se formeaza mici gaurele in centrul fiecarei biluta,se umplu cu gem si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

Sursa.. http://www.joyofbaking.com/ThumbprintCookies.html

 

TIPS-URI

1

se poate folosi amestec de diferite soiuri de nuca ,alune ,arahide..

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu nuca si gem-0
Fursecuri cu nuca si gem-1
Fursecuri cu nuca si gem-2
Fursecuri cu nuca si gem-3
Fursecuri cu nuca si gem-4
Fursecuri cu nuca si gem-5
Fursecuri cu nuca si gem-6
Fursecuri cu nuca si gem-7
Fursecuri cu nuca si gem-8
Fursecuri cu nuca si gem-9
Fursecuri cu nuca si gem-10
Fursecuri cu nuca si gem-11
Fursecuri cu nuca si gem-12
Fursecuri cu nuca si gem-13

COMENTARII (31)

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:42

imi plac tare mult fursecurile tale

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 11:41

grozave fursecurile

anca_rm

anca_rm 1

30.01.2014, 14:32

astea sunt tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!