Fursecuri fragede braduti cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 27 Dec 2013 | 3698 vizualizari

 

Eu le-am facut pentru Craciun, dar se pot face oricand sub orice alte forme. Sunt fragede si bune langa un ceai sau cafea. Se pastreaza pentru mult timp in cutii metalice si sunt mai buni decat biscuitii cumparati.
Sunt buni si pt cei mari si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 sticluta esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400-430 gr faina
  • gem de caise, gem de capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede braduti cu gem:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina.

Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam forme de braduti (eu am facut cateva si sub forma de floricele) 

Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.

Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.

Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. 

Presaram deasupra zahar pudra si pastram fursecurile in cutie metalica.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede braduti cu gem-0
Fursecuri fragede braduti cu gem-1
Fursecuri fragede braduti cu gem-2
Fursecuri fragede braduti cu gem-3
Fursecuri fragede braduti cu gem-4

COMENTARII (41)

Criss 1

28.12.2013, 07:27

Frumusele si delicioase.

Geanina87 1

28.12.2013, 08:58

direct la favo

T I M E A 1

29.12.2013, 11:21

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04