Galetta cu prune

de mihasara in Prajituri, 25 Sep 2012 | 2279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • · foietaj
  • · 300 g prune
  • · 3 linguri zahar
  • · 1 zahar vanilat
  • · scortisoara
  • · 1 lingurita gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galetta cu prune:

Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram  grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si scortisoara, apoi indoim marginile aluatului peste umplutura, presand usor aluatul. Ungem marginile cu galbenus de ou si presaram cu zahar tos sau  zahar vanilat. Incingem cuptorul  la 180 de grade si coacem placinta timp de 20 minute, pana cand aluatul devine auriu, iar prunele incep sa isi lase siropul.

Cel mai bine este sa pregatiti aceasta delicioasa placinta cu aluatul descris mai jos, din pacate pe mine ma presa timpul si am ales varianta foietajului.

Ingrediente aluat:

5 g unt

50 g zahar pudra

1 galbenus de ou 

125 g faina

2 linguri lapte

esenta de vanilie.

PREPARARE ALUAT:

Intr-un vas  punem  faina, zaharul, galbenusul de ou, esenta de vanilie si untul rece, taiat in cuburi  mici.

Framantam bine, pana cand compozitia devine faramicioasa.Adaugam cele doua linguri de lapte si amestecam rapid.

Dam o forma rotunda aluatului si il punem la frigider pentru 2 ore.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Placinta cu prune se poate servi in stare calda sau rece.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galetta cu prune 179269
retete culinare - Galetta cu prune 179270

COMENTARII (14)

Sim0na 1

26.09.2012, 21:47

Cat de frumos arata!! Am salvat reteta!!

susu 1

27.09.2012, 13:46

minunata, mor dupa tartele cu fructe intregi sa le simti aroma, placinta americana

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:56

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D