Gallo Pinto

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2010 | 2097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez de 250 gr
  • 300 gr de fasole neagra
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 2 bucati de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • unt,un cubulet
  • ulei de masline
  • cimbru
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper dupa caz  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gallo Pinto:

 
Fasolea neaparat neagra se pune in apa cu o seara inainte.  Se pregatesc legumele dupa cum urmeaza: se taie  ceapa in sferturi, un ardei in bucati mai mari, un morcov si un pastarnac taiat mare, deoarece dupa ce acestea vor fi fierte si isi vor lasa gustul si vitaminele, vor fi scoase din supa si va ramane decat fasolea sa fiarba in continuare aceasta compozitie,

se va sara si se va pune cimbru se va lasa la fiert aproximativ 45-50 de minute,

trebuie fiarta fasolea dar nu in exces, deoarece boabele trebuie sa nu fie sparte.

 Orezul se va spala bine, 

separat trecem la pregarirea legumelor: se taie o ceapa in bucati mari, ardeiul tot in bucati mari, precum si celelalte legume(morcovi si pastarnac) si dovlecelul se taie in cubulete mai mari,

acestea se pun la calit intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus un cubulet de unt si ulei de masline, dupa care se adauga un pahar cu apa.  Dupa ce legumele s-au inmuiat se scot si in respectivul lichid se adauga orezul care a fost spalat in prealabil.

Se lasa aproximativ 20-25 de minute, la cuptor

daca nu este suficienta supa rezultata de la legume se mai poate adauga o cana de apa calduta in care a fost dizolvat un cubulet de knorr, si se continua fierberea la cuptor. Se poate adauga si un fir de ceapa verde(aptional). Cu aproximativ 5 minute inainte sa luam orezul dupa foc adaugam paharul de vin alb.

 Dupa ce mancarurile sunt gata se va trece la faza finala de asamblare a “Gallo Pinto” adica intr-o tava de aragaz se  va pune putin ulei de masline, se va pune orezul si fasolea fara zeama in care a fiert. Se amesteca si se mai lasa la cuptor inca 5-7 minute.

 Este mancarea traditionala din Costa Rica care nu lipseste de la micul dejun, indiferent daca restaurantul este de top sau un mic restaurant. Alaturat atasez cateva fotografii.

 
Gallo Pinto se serveste la micul dejun langa: oua ochiuri/omleta, smantana, banana prajita si optional piept de pui. Sincer nu imi explic cum de nu sunt grasi. Se serveste ca in imaginile alaturate, apare ca o garnitura un bulgaras de orez cu fasole,

sincer culoarea nu prea mi-a placut dar gustul este de senzatie.

 

Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gallo Pinto 70371
retete culinare - Gallo Pinto 70372

COMENTARII (8)

nico15 1

12.12.2010, 16:23

Gabi merci multttttttttttttttttttttt. Gata remediat

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:53

interesanta

adry88 1

10.05.2011, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55