Galuste cu prune

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr faina (sau dupa nevoie)
  • zahar (dupa gust)
  • ulei (20 ml)
  • prune (cca.1 kg)
  • pesmet
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne

Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare,ulei si faina cat cuprinde.)

Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari si bogate in fructe).

Aluatul se formeaza sul pe masa de lucru pentru a usura impartirea acestuia in portii de galuste. Inainte de imbracarea prunelor in aluat, acesta se infaineaza (pentru ca aluatul este destul de lipicios). Imbracam, dupa cum spuneam, fiecare pruna in aluat.

Galustele rezultate se fierb la foc mic in apa cu putina sare.

Avem grija sa nu se lipeasca de fundul vasului (daca se intampla asta, le ajutam cu spumiera sa se dezlipeasca). Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte.

Se scot din apa si se introduc in tava cu pesmet, pregatita in prealabil astfel: pesmetul se prajeste in cuptor pana capata o culoare aurie.Dupa preferinta, se pot picura cativa stropi de ulei dar eu las pesmetul uscat.

Adaugam zahar dupa gust. Dupa introducerea galustelor in tava cu pesmet, le rostogolim sa se "imbrace" pe toata suprafata si mai lasam cca 10 minute la cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu prune 175923
retete culinare - Galuste cu prune 175924
retete culinare - Galuste cu prune 175925
retete culinare - Galuste cu prune 175926
retete culinare - Galuste cu prune 175927
retete culinare - Galuste cu prune 175928
retete culinare - Galuste cu prune 175929
retete culinare - Galuste cu prune 175930
retete culinare - Galuste cu prune 175931
retete culinare - Galuste cu prune 175932
retete culinare - Galuste cu prune 175933

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

02.09.2012, 18:04

Hai, Merisor....

Rux 1

02.09.2012, 18:46

Le iubesc Val, sunt delicioase!

Bya Ralu 1

02.09.2012, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18