Galuste de gris cu iaurt

de marieta in Dulciuri, 2 Iul 2010 | 2864 vizualizari

 

dulciurile ce le fac eu le fac cu indulcitori

 

INGREDIENTE

  • 500ml lapte,
  • 500ml iaurt natural,
  • 150g gris,
  • 2 lingurite de indulcitor lichid,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • o lingura de unt,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 linguri de pesmet,
  • putina scortisoara
  • cateva picaturi de indulcitor lichid pt pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris cu iaurt:

Se pun intr-un vas la foc laptele cu iaurtul,  cu un varf de cutit de sare. Cand clocoteste se pune grisul amestecand intruna cu telul sa nu se faca cocoloase. Cand a fiert (cam 5 minute) se trage deoparte apoi se pune untul, zaharina si aromele. Se lasa la racit.

Intre timp se prajeste pesmetul avand grija sa nu se arda, se picura cateva picaturi de zaharina apoi se pune un varf de lingurita de scortisoara macinata. Cand s-a racit grisul se ia cate o lingura si se tavaleste prin pesmet apoi se aseaza intr-un platou,apoi se pot servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste de gris cu iaurt 39827
retete culinare - Galuste de gris cu iaurt 39828

COMENTARII (10)

nadina73 1

04.07.2010, 23:08

eu mai am sau au papat tot fetele?super nota 1o

marieta 1

05.07.2010, 02:49

nu mai sunt dar daca vrei mai fac!!cat faci tu pana la mine?nui asa departe!!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:21

pornesc marieta poate ne antranm mai bine amndouala slabit ma refer ,felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D