Galusti cu gem

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2013 | 13182 vizualizari

 

De fapt ele sunt cu prune,dar mie imi plac cu gem,fac si cu prune,toamna,dar le prefer pe astea cu gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • cca 250 g faina
  • pesmet
  • cca 200 g zahar
  • scortiosoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine.

Ne ungem pe maini cu ulei,sa nu se lipeasca coca de maini.Se formeaza guguloaie rotunde se aplatizeaza,la mijloc se pune gem apoi se formeaza din nou ca o gogosica.Punem la fiert apa intr-o cratita si introducem galustile in apa fiarta,cand se ridica la suprafata sunt gata.

Pesmetul cu zaharul si scortisoara le pregatim intr-o tava in care am pus putin ulei si le ''calim'' pe foc mic.

Cand galustile sunt gata se scot in tava cu pesmet si se tavalesc prin el.

Sunt bune si calde si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ubulika 1

20.01.2013, 18:56

Alinutza80 1

22.01.2013, 18:32

Sol 1

08.08.2013, 20:00

O idee buna,tot mi-a mai ramas ceva gem de prune din anii trecuti si nu stiam ce sa fac cu el,in afara ce clatite...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si nuca