Gem de capsuni

de Rocsi in Dulceata / Gem, 8 Iun 2011 | 5241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni bine coapte
  • 2 kg zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Intai de toate spalam bine toate capsunile, le punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Le scoatem coditele usor, fara a le strivi.
Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul.
Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit.
Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta.
Invartim in gem cu o lingura de lemn la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des.
Spre final taiem lamaia feliute mici, ii dam drumul in gem.
Mai lasam sa dea cateva clocote.
Gemul trebuie sa aiba consistenta potrivita: nu trebuie sa fie lichid dar nici sa il fierbeti prea tare.
Eu iau mereu putin pe o farfurioara, il dau la rece si daca imi place cum este atunci cand s-a racit, trag oala de pe foc.
In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele.
Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop.
Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane.
Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa.
A 2 a zi le etichetati si le dati la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (26)

Rocsi 1

09.06.2011, 10:47

-scump dia scump
-lilik,mena,mamaieelena
-normal gaby tu ce crezi?

mihaelaM 1

10.06.2011, 15:11

Rocsi 1

12.06.2011, 18:50

multumesc mihaela

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem portocale cu nuci