Gem de gutui

de lilik in Dulceata / Gem, 2 Noi 2012 | 3106 vizualizari

 

Foarte aromat...

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gutui curatate si taiate cubulete
  • 5 pahare cu apa(fiecare pahar 250 ml)
  • 2 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc.

Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic 45-60 de minute circa(pana gemul capata o culoare frumoasa si este bine legat),amestecand mereu sa nu se lipeasca.

La sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai lasam 5 minute pe foc,dupa care punem gemul fierbinte in borcane sterilizate,punem capacul si le punem cu fundul in sus pana se racesc.

Depozitam borcanele in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de gutui 185965
retete culinare - Gem de gutui 185966
retete culinare - Gem de gutui 185967
retete culinare - Gem de gutui 185968

COMENTARII (25)

lilik 1

03.11.2012, 13:20

Cris draga mea a fost musai ca am primit multe gutui si nu vroiam sa le arunc....a fost de munca,dar rezultatul a meritat tot efortul

lilik 1

03.11.2012, 13:21

va multumesc frumos tuturor

adry88 1

03.11.2012, 14:57

super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D