Gem de capsuni

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Iun 2013 | 8863 vizualizari

 

Foarte bun pe paine cu unt sau in diverse prajituri.Si nici nu gemi de foame dupa ce mananci....

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un pic,nu foarte mult. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie si se scade un pic mai mult decat dulceata. Cand este gata pun un prosop umed deasupra cratitei si las pana se raceste apoi pun in borcane. Exista si varianta sa pui gemul fierbinte in borcane si sa acoperi borcanele cu un prosop, pana se vor raci. Alegeti voi varianta care va convine...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de capsuni 233834
retete culinare - Gem de capsuni 233835
retete culinare - Gem de capsuni 233836
retete culinare - Gem de capsuni 233837
retete culinare - Gem de capsuni 233838

COMENTARII (27)

merisor 1

05.06.2013, 22:23

M-ar bate si pe mine gandul sa fac si gem, dar nu mai bine iau de la tine?

Constelatialeu 1

05.06.2013, 22:33

Merisor,cu placere-ti dau,ca doar nu-i asa lung drumul pana la Campina...

marcela1979 1

06.06.2013, 09:45

mie mi a facut mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D