Gem de nectarine si portocale

de ianculubita in Dulceata / Gem, 25 Mai 2013 | 3048 vizualizari

 

Nu am folosit niciodata aceste Gelfixuri la nimic dar de curand am primit un pliant de la Dr.Oetker cu tot felul de retete in care sa folosim acest praf si m-a incantat, dar sincera sa fiu, e si mai ieftina!!!
Am inceput cu acest gem dar ca sa ajung la cantitatea ceruta,am pus si alte fructe si sa stiti ca am fost foarte multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1500 gnectarine
  • 500 g portocale
  • 2 plicuri Finesse Vanilie Bourbon Dr.Oetker
  • 2 plicuri Gelfix Super3:1 Dr.Oetker
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 700 g zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de nectarine si portocale:

Nectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas cu zahar, gelfixul si vanilia pe foc mic pana incepe sa fiarba. Adunam spuma formata, mai lasam sa clocoteasca 3 minute, adaugam lichiorul, apoi umplem borcanele curate. Infiletam capacele, intoarcem borcanele pentru 5 minute, dupa care le putem depozita la camara.

 

TIPS-URI

1

fructe obligat trebuie sa aveti 2 kg pentru ca praful de gelfix e pentru 2 portii cum se spune( 1plic, 1kg de fructe)

2

de asemenea daca mai adaugati fructe, sa fie de aceeasi culoare

3

eu pe langa nectarine am pus piersici, caise si grepfruit (am adunat tot ce aveam)

4

pentru cine doreste un gem fin,inainte de a opri focul,treceti cu blenderul vertical prin fructe

RETETA IN IMAGINI

Gem de nectarine si portocale-0
Gem de nectarine si portocale-1
Gem de nectarine si portocale-2
Gem de nectarine si portocale-3
Gem de nectarine si portocale-4
Gem de nectarine si portocale-5
Gem de nectarine si portocale-6

COMENTARII (11)

diaconta 1

25.05.2013, 22:05

ce culoare superba are
eu zic ca asta e avantajul folosirii gelfixului,chiar daca multi sunt impotriva lui)fructele isi pastreaza culoarea minunata.
si se prepara foarte usor

Rocsi 1

25.05.2013, 22:17

Ce bine suna. Imi imaginez ca a iesit delicios

ianculubita 1

26.05.2013, 08:54

Dupa cum v-am spus,nici eu nu eram de acord cu acest Gelfix,dar cum eu sunt o fixista pe aspect,il voi folosi;credeti ca gemurile din comert cu asemenea culoare nu pun nimic????si de asemenea ramane si aroma fructelor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!