Gem de piersici

de mimmi in Dulceata / Gem, 15 Sep 2011 | 4026 vizualizari

 

Gata cu vacanta,gata cu binele.
A inceput scoala,asa ca nu mai am atata timp de stat in bucatarie,la cratita.
Voi posta mai rar,pentru ca si preparatele facute de mine vor fi mai rare,asta nu inseamna ca atunci cand am putin timp liber nu pregatesc o bunatate pe care sa o impartasesc cu voi.
Weekendul trecut am facut o nebunie de gem din piersici cu piersicile pe care le-am mai avut in pom.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici
  • 800 g de zahar la 1 kg de fructe= 4 kg zahar
  • putin suc de lamaie (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spalam bine fructele,le curatam de eventualele stricaciuni si le scoatem samburii. Dam fructele prin masina de tocat carne si le punem intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade lichidul si se ingroase,in acel moment adaugam zaharul. Mai lasam sa fiarba cca 30 de minute,acum puteti adauga si sucul de lamaie daca doriti si zahar daca mai este nevoie.

Spalam borcanele si le punem in cuptor cca 5 minute sa se incalzeasca. Turnam gemul putin racit in borcane dupa care pastram gemul la loc intunecos si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem delicios de prune