Gem de piersici, caise si portocale

de Oana in Dulceata / Gem, 13 Iun 2014 | 1911 vizualizari

 

Pentru ca aveam in cosul de fructe cateva piersici, caise si portocale pe care nu le mai voia nimeni...le-am facut un gem care s-a devorat instant :) Maine voi face o cantitate mai mare, a iesit senzational!

 

INGREDIENTE

  • 4 caise
  • doua portocale
  • 4 piersici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 300 gr zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici, caise si portocale:

Piersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am "decupat" cubulete de pulpa cu grija, printre foita transparenta dintre feliile de portocala. Am amestecat fructele cu zeama de lamaie si zaharul si am pus gemul la fiert la foc potrivit. Cand a inceput sa fiarba am redus temperatura si am lasat foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand gemul s-a ingrosat am oprit focul. Ar fi trebuit pus fierbinte in borcane, din aceasta cantitate ies doua borcanele mici, insa s-a mancat rapid cu bagheta proaspata si unt, un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de piersici, caise si portocale-0
Gem de piersici, caise si portocale-1
Gem de piersici, caise si portocale-2
Gem de piersici, caise si portocale-3
Gem de piersici, caise si portocale-4

COMENTARII (15)

Rocsi 1

14.06.2014, 21:58

Ce combinatie de arome

laura_n 1

16.06.2014, 16:29

salivez!

robert_badica 1

15.07.2014, 09:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04