Gem de prune

de jolygina in Dulceata / Gem, 24 Aug 2010 | 4780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kgprune
  • 500g zahar
  • o esenta de migdale
  • un zahar vanilat
  • o mana de nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

se curata prunele de samburi si se dau prin blendar sau prin masina de tocat carne ,dupa care adaugam zaharul  si nucile si punem sa fiarba la foc mic timp de o ora ,daca mai este nevoie il mai lasati. Verificati daca este gata luand o lingura din compozitie si o puneti pe o farfurie si daca nu se scurge si sta pe loc inseama ca este gata

cand este gata si o luam de pe foc punem zaharul vaniliat ,esenta de migale (asa isi pastraza mai bine aroma)

turnam compozitia in borcane asa calda, le punem capacul si intoarcem invers  pentru a se forma vidul in borcane

sper sa va placa reteta mea !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de prune 47655
retete culinare - Gem de prune 47656
retete culinare - Gem de prune 47657

COMENTARII (11)

Corinuta 1

26.08.2010, 14:33

bun,bun!

Julie 1

26.08.2010, 20:14

Foarte bun cu nuci!

jolygina 1

31.08.2010, 11:05

asa este julie este foarte bun cu nici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S