Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara

de susu in Dulceata / Gem, 13 Iul 2012 | 1931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 kg corcoduse galbene si rosii
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 700 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara:

Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar. Se lasa acoperit pana a doua zi cand se pune pe foc dar nu direct pe flacara si se amesteca mereu sa nu se prinda.

Punem dupa vreo 1/2 ora si mirodeniile. Deobicei pun 400 gr de zahar la 1 kg de fructe dar asta a iesit foarte bune, exact cat trebuie de dulce. Spre sfarsit adaugam sucul de lamaie. Lasam sa fiarba 1 ora sau doua in functie de cat de scazut vreti sa iasa tinand cont ca se mai leaga dupa racire.

Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie. Din compozitia asta mi-au iesit aproximativ 4 borcane.

Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce dupa care se baga la cuptor fara capac pentru 15-20 de minute. Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute cu usa intredeschisa.

A iesit un gem aromat senzational iar culoarea este superba.Eu nu folosesc niciun fel de coscervant la nimic si nu am avut probleme niciodata. Secretul este ca borcanele sa fie foarte curate, clatite si sterilizate apoi fierte la bain marie sau date la cuptor dupa procedura de mai sus. Cand strangem capacele trebuie facut cu multa forta pentru a nu intra pic de aer. Am conserve care tin de ani de zile in camara si nu am nici beci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara 170043
retete culinare - Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara 170044
retete culinare - Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara 170045
retete culinare - Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara 170046
retete culinare - Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara 170047
retete culinare - Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara 170048

COMENTARII (26)

diaconta 1

13.07.2012, 22:39

Vladimir,comentariile aduc intotdeauna un plus de savoare

laura_n 1

13.07.2012, 22:58

super combinatie, vreau si eu un borcanel

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:37

cate arome la un loc...numa bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21