Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 2 Noi 2010 | 11580 vizualizari

 

E minunat acest meniu pentru o zi de post..

 

INGREDIENTE

  • 1 castron plin cu ghebe
  • 1 ceapa
  • 250 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura margarina
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor:

Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.

intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa . O inmuiem putin apoi punem buretii. Turnam si o jumatate canita de apa. Cand incepe sa fiarba adaugam sucul de rosii,sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba ,la foc potrivit in acel suc de rosii cam 20 de minute,timp in care mai invartim in ei. Curatam usturoiul,il pisam si il turnam in tigaie aproape de final. Cartofii ii curatam,ii spala si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare cam 20 de minute. Cand sunt gata ii scurgem de apa. Adaugam margarina si o omogenizam bine. Condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Ii invartim apoi ii asezam intr-o tava de cuptor. Presaram marar verde peste ei apoi ii dam cam 15 minute la cuptor si sunt gata.

Asezam pe o farfurie mancarea de ghebe cu cartofi si mancam pana simtim ca nu mai putem(cel putin eu asa am facut).....

 

RETETA IN IMAGINI

Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor-0
Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor-1
Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor-2
Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor-3

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.11.2010, 11:59

vanilla 1

03.11.2010, 12:30

Rocsi 1

03.11.2010, 20:10

dana,vanilla va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04