Ghiveci calugaresc

de laura_n in Vita, 9 Oct 2012 | 2743 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-un ziar, nu stiu de ce ii spune calugaresc, dar sigur este foarte gustos;).

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne vita(pulpa)
  • 1 kg rosii coapte bine
  • 1 radacina telina
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 7-8 cartofi
  • 3-4 ardei rosii sau gogosari
  • 1-2 ardei galbeni
  • 3 cepe rosii
  • ulei masline
  • boia dulce sau iute
  • oregano
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc:

Spalam carnea de vita si o taiem cubulete.

Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari.

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si  punem pe foc. Punem carnea la calit pana se rumeneste un pic. Adaugam ceapa si mai lasam sa sfaraie un pic, dupa care adaugam putin apa si lasam sa fiarba inabusit.

Adaugam restul legumelor, lasam sa fiarba un pic si punem si cartofii taiati. Mai punem apa sa cuprinda bine toate si punem un capac,lasam sa fiarba cam 15-20 min.

Rosiile se spala si se curata de coaja, se paseaza in bucati mai mari (preferabil) si se adauga peste legume. Se presara sare, piper, boia,oregano si se mai lasa la fiert cam 5 min. 

Eu am rasturnat totul intr-un vas roman si am dat la cuptor pana a scazut zeama. Am presarat patrunjel verde si am servit cu mamaliga si cartofi murati.

O nebunie!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci calugaresc-0
Ghiveci calugaresc-1
Ghiveci calugaresc-2
Ghiveci calugaresc-3
Ghiveci calugaresc-4
Ghiveci calugaresc-5

COMENTARII (27)

Poliana

Poliana 1

10.10.2012, 08:21

poate il faceau calugarii oricum suna tare bine!

simo_brkic

simo_brkic 1

13.10.2012, 00:46

aoleu! ce " m as calugari" si eu prin ghiveciul tau !!mmmm

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!