Gnocchi aromati cu pesmet

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Mai 2014 | 1222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • cca 300 gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare
  • 3-4 linguri de ulei (pentru uns mainile in timpul modelarii)
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • Patul de pesmet aromat:
  • cca 200 gr. pesmet din comert
  • 4 linguri zahar tos
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite pudra de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi aromati cu pesmet:

Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos.

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert, presaram pudra de roscove cat sunt fierbinti, apoi le asezam pe patul de pesmet rumenit cu zahar.

Deasupra presaram continutul unui pliculet de zahar vanilat, pudra din coaja de portocala confiata, tavalim gnocchi prin pesmet sa se imbrace intr-un strat uniform si tam tava la cuptor pentru 15 minute la temperatura potrivita.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318044
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318045
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318046
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318047
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318048
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318049
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318050
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318051
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318052
retete culinare - Gnocchi aromati cu pesmet 318053

COMENTARII (9)

mirela0911 1

11.05.2014, 09:48

Buni si astia!

MOKUSKA 1

11.05.2014, 09:57

bune galustele

Micutza Luana 1

11.05.2014, 12:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D