Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare

de La Ancuta in Paste, 3 Sep 2013 | 1323 vizualizari

 

Astazi va propun o mancare pentru atunci cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie. Rezultatul este delicios, fara efort prea mare :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 250 g urda
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • sare, piper
  • cimbru tocat
  • Pentru sos:
  • 200-300 g mazare proaspata
  • 100 g unt
  • cimbru
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • parmezan ras (pentru servire)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare:

Pentru gnocchi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si il impartim in 3 bucati egale. Din fiecare bucata formam cate un sul pe care apoi il taiem cu un cutit bine ascutit, in bucati de ~ 1 cm grosime. Trecem fiecare bucatica pe dosul unei furculite. Eu am ales sa le apas in mijloc cu degetul, ca pe niste pernite.

Intre timp punem la fiert o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingurita de sare iar apoi plonjam pernitele in apa. Amestecam usor, ca sa nu se lipeasca de fund si le fierbem pana cand se ridica la suprafata.

Dupa ce s-au fiert le scoatem cu spumiera intr-un vas.

Separat punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam sare si mazarea. Lasam sa fiarba 5-7 minute apoi scurgem de apa.

Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline si prajim gnocchi pe toate partile. Adaugam apoi unul si mazarea. Lasam sa dea fiarba cateva minute iar la final adaugam cimbrul ci coaja rasa de lamaie. Mai lasam sa dea un clocot, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim calde cu parmezan ras deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare-0
Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare-1
Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare-2
Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare-3
Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare-4

COMENTARII (27)

La Ancuta

La Ancuta 1

03.09.2013, 15:35

Multumesc Luana

alilianaa

alilianaa 1

03.09.2013, 17:15

delicios..

adela_64

adela_64 1

25.10.2013, 18:06

buna de tot aceasta reteta. Am trcut-o la favorite. Poop

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!