Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii

de elucubratiiculinare in Conserve, 12 Noi 2015 | 1952 vizualizari

 

De cele mai multe ori ne întrebăm ce garnitură mai servim la fripturica noastră!
Astăzi vă ofer o rețetă ce ne scoate de multe ori din această încurcătură.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogoșari
  • 2 kg ciuperci
  • 750 ml suc de roșii
  • 200 ml oțet
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii:

Gogoșarii se spală, se curăță de cotor și semințe și se taie julien. Va trebui să avem în jur de 2 kg de gogoșari curățați. Ciupercile se curăță, se taie pe jumătate sau în sferturi dacă sunt mai mari. Ciupercile se pun la fiert în apă rece cu sare pentru 10 minute. După ce au fiert se clătesc în 2-3 ape reci și se lasă la scurs. Într-o oală amestecăm sucul de roșii cu oțetul, uleiul și zahărul. Când acest amestec dă în clocot adăugăm gogoșarii și se fierb 15 minute. Adăugăm ciupercile și se mai fierb alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper. Se pune compoziția fierbinte în borcane curate.  Pentru a evita spargerea borcanelor acestea se vor așeza pe o farfurie de metal sau pe lama unui cuțit. Se închid ermetic cu capace curate și se așează sub o pătură până se vor răci complet. Se pun în cămară până aveți poftă.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii 412217
retete culinare - Gogoșari cu ciuperci în sos de roșii 412218

COMENTARII (11)

iri_iri 1

13.11.2015, 20:55

Imi place

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:51

Bya Ralu 1

15.11.2015, 17:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: