Gogoşari în sos

de Ade200 in Conserve, 21 Sep 2012 | 1969 vizualizari

 

Sunt foarte ieftini gogoşarii toamna aceasta, aşa că am mai pus de-o reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogoşari
  • 330 ml bulion
  • 330 ml checeap de casă
  • 200 g de zahăr
  • 150 ml de ulei
  • 200 ml de oţet
  • sare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşari în sos:

Se curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare.

Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize , 7-10 minute, să se înmoaie bine.

Pe măsură ce se fierb, se torn în borcane sterilizate în cuptor. Peste ei se pune sosul rămas.

Ies 8 borcane de 800.

Sosul e chiar la limită, aşa că puteti pune puţin mai mult bulion.

Se pun în pături după ce s-au pus capacele şi se lasă până a doua zi, apoi se pun la rece si întuneric, în pivniţă sau în cămară

 

TIPS-URI

1

Am găsit la Kaufland o pâlnie mai largă de plastic, specială, numai bună pentru borcanele de 800 sau mai mari, pentru a turna conservele.

2

Se pot servi ca murătură sau ca sos lângă carne, pentru pizza.

3

Crengile de cimbru şi busuioc să le scoateţi după ce fierb gogoşarii. Daca aţi pus mărunţite, nu se mai scot.

RETETA IN IMAGINI

Gogoşari în sos-0
Gogoşari în sos-1
Gogoşari în sos-2
Gogoşari în sos-3

COMENTARII (14)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:43

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:38

interesant

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.10.2012, 21:07

buni buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!