Gogosele

de Krystyan Trendy in Dulciuri, 22 Oct 2013 | 1321 vizualizari

 

Seamana perfect la gust cu cele de la "Fitosica " ;)

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt simplu
  • 400 g faina
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala
  • 1pliculet praf de copt stins in zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa ca aluatul pentru clatite, mai smantanos.

Incingem intr-un vas inalt ulei, suficent cat sa se scalde gogoselele in el. Cu o lingura punem in uleiul incins aluat si lasam pana se rumeneste. Se scoate cu o paleta si se pun pe servetele la scurs.

Se pudreaza, cat sunt calde, cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti sa puneti si topping de ciocolata,caramel,fructe,etc :x

RETETA IN IMAGINI

Gogosele-0
Gogosele-1

COMENTARII (9)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.10.2013, 17:49

bune

Rocsi

Rocsi 1

22.10.2013, 21:04

Iau cateva

 Lavinia

Lavinia 1

22.10.2013, 21:12

ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J