Gogosele

de Krystyan Trendy in Dulciuri, 22 Oct 2013 | 3241 vizualizari

 

Seamana perfect la gust cu cele de la "Fitosica " ;)

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt simplu
  • 400 g faina
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala
  • 1pliculet praf de copt stins in zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa ca aluatul pentru clatite, mai smantanos.

Incingem intr-un vas inalt ulei, suficent cat sa se scalde gogoselele in el. Cu o lingura punem in uleiul incins aluat si lasam pana se rumeneste. Se scoate cu o paleta si se pun pe servetele la scurs.

Se pudreaza, cat sunt calde, cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti sa puneti si topping de ciocolata,caramel,fructe,etc :x

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu smantana