Gogosele fitoase

de lia maria in Prajituri, 11 Apr 2010 | 2642 vizualizari

 

Pufoase si dulci, potrivite pentru orice zi din saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 100gr iaurt 
  • 150 gr lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ulei de palmier pt prajit
  • Sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele fitoase:

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.

Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza diferite forme. Dupa ce am terminat de dat formele , punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa coacem gogoselele. Le punem la prajit in ordinea in care le-am decupat (primele formatate vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.

Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare gogosica prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat , sau nu, depinde cum dorim sa le servim, eu le servesc si cu sosuri de fructe sau de ciocolata si in acest caz nu le pudrez cu zahar.

Procedam la fel cu toate gogoselele pana le terminam de prajit.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosele fitoase-0
Gogosele fitoase-1
Gogosele fitoase-2
Gogosele fitoase-3
Gogosele fitoase-4
Gogosele fitoase-5
Gogosele fitoase-6
Gogosele fitoase-7
Gogosele fitoase-8
Gogosele fitoase-9

COMENTARII (8)

ela 1

16.04.2010, 22:22

frumoase gogosele

Dana Cristea - pusikmea 1

16.04.2010, 22:57

Bunica 1

17.04.2010, 11:51

Am spus ca a venit timpul sa fac gogosele si m-am tinut de cuvant. Au iesit o nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20