Gogosele ,,turnate"

de DIANA B in Dulciuri, 10 Aug 2011 | 8357 vizualizari

 

Ce sa va zic , am sa mor dupa gogosi ... dupa poale-n brau la cuptor , acestea fiind No1... si cand am mai vazut si reteta de gogosi turnate a Ionelei (multumesc) , mi s-a pus pata ( usor de facut , nu tu dospire , aluaturi ... aici era de mine) . Mie nu mi-au placut dulciurile NICIODATA , dar de 10 ani de cand am acest diabet , as manca tot ce-i dulce ; asa se intampla mereu , ce n-ai voie , aia vrei ......... de asta si-n casnicii se intampla la fel (nu in toate), hihihihihihihihi

 

INGREDIENTE

  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 2 1/2 cani de faina
  • 8 lg fructoza
  • es vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele ,,turnate":

Cum se face reteta de gogosi turnate:

Iaurtul se desface bine intr-un bol , se amesteca cu ouale , esenta , coaja de lamaie , zaharul , sarea , bine , bine .Se adauga si faina , in care a fost incorporat praful de copt , si aluatul subtirel obtinut , se lasa la odihnit cel putin 30 de minute . Ptr ca eu l-am pregatit aseara si prima sarja a fost fiasco total , l-am hutuchit in frigider , doar , doar sa nu-l arunc si-am revenit azi la el cu ganduri mai bune , sperand sa iasa ceva intr-un final ... nu aspect , dar buuun la gust ; ce sa-i faci ... nu toata lumea-i de podium , nu ? Asa ca : inarmata cu rabdare , am incins o bucata mare de ulei de palmier intr-o tigaie teflon , si cu ajutorul unei linguri de supa am turnat gramajoare din aluat , si-am prajit binisor pe ambele parti TURNATELE , pana la o rumenire accentuata (asa-mi plac mie , mai negricioase) . Le-am scos pe hartie absorbanta si le-am pudrat o parte cu fructoza , iar cealalta parte cu zahar pudra cu aroma de vanilie .La sugestia AZIZULUI am adaugat si cateva cu miere .

PS . Ptr Marieta am postat si o poza cu borcanul cu miere diet ... care are si inulina si pe care tu o gasesti in Germania la un pret muuult mai bun decat in tara speculantilor (Ro)

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosele ,,turnate"-0
Gogosele ,,turnate"-1
Gogosele ,,turnate"-2
Gogosele ,,turnate"-3
Gogosele ,,turnate"-4
Gogosele ,,turnate"-5

COMENTARII (58)

Anamaria7

Anamaria7 1

16.08.2011, 21:59

super!

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

17.08.2011, 10:38

cum de le-am ratat .............

Zambareata

Zambareata 1

16.11.2012, 13:20

onesteanca mea,ce minunatie ai facut nu intotdeauna aspectul e important si gustul! pupici cu drag onesteanca mea scumpa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!