Gogosi cu bors

de claudiaO in Dulciuri, 11 Apr 2014 | 2848 vizualizari

 

Bune si calde, bune si reci,sunt ideale cand vrei ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cana de lapte - cca 200 ml
  • 200 gr zahar
  • 150 gr ulei
  • bors cca 300 ml
  • esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie+coaja de la o jumatate de portocala
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu bors:

Incalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu sarea, coaja de citrice si vanilia. Adaugam drojdia si laptele si incepem sa framantam , punand cate putin bors.La final, mai framantam cca 10 minute, ca sa incorporam si uleiul,

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi framantam usor ca sa scoatem aerul. Rupem bucati din aluat, le asezam pe un balt si le mai lasam la crescut cca 30 minute.

Incingem ulei intr-o craticioara si punem la prajit gogosile. Dupa ce se prajesc pe ambele parti le scoatem pe servet sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le tavalim pe toate partile prin zahar pudra vanilat.

Sunt delicoase lanaga o cana de lapte seara, sau lanaga o cafea aromata dimineata :)

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

daca inlocuim laptele cu apa, vom obtine gogosi de post

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu bors-0
Gogosi cu bors-1

COMENTARII (6)

simonacallas 1

11.04.2014, 11:56

merisor 1

11.04.2014, 17:11

Interesante, cu bors!

MotanLaOale 1

11.04.2014, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04