Gogosi cu inghetata

de nadina73 in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 2428 vizualizari

 

ceva bun racoros si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 450 ml lapte caldut
  • 7o g unt topit
  • putina sare
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la 2 lamaie
  • 35-40 g drojdie proaspata
  • inghetata de vanilie
  • gem-optional
  • caramel-optional
  • zahar pudra aromat
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

Se framanta aluatul pt gogosi.

Se pun in masina de paine faina ,laptele caldut in care s-a dizlovat drojdia,sare,coaja de lamaie,zaharul,untul  topit si se lasa la programul de framantat si dospit.

Cand aluatul e gata dospit se intinde foaie se taie cu un pahar sau cu ce forma doriti (eu am taiat si cu un paharel mic in mijloc sau un capacel de cutie de medicamente,am vrut sa fie cu gaura,nu radeti)) si se prajesc in ulei foarte bine incins.

Cand s-au racit se taie pe  orizontala in doua(vor fi goale inauntru,se umfla si ramane gaura)se pune inghetata de vanilie(de care va place)sirop de caramel sau putin gem apoi se pune capacul taiat se pudreaza cu zahar pudra aromat(il amestecati cu vanilie)

decorul ..................dupa bunul plac al fiecaruia

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu inghetata-0
Gogosi cu inghetata-1
Gogosi cu inghetata-2
Gogosi cu inghetata-3
Gogosi cu inghetata-4
Gogosi cu inghetata-5
Gogosi cu inghetata-6
Gogosi cu inghetata-7
Gogosi cu inghetata-8

COMENTARII (37)

Rocsi

Rocsi 1

18.06.2010, 13:28

nu biluta vreau o floricica...da am un spirit de obeservatie foarte dezvoltat...bravo pt cadoul facut mamei tale

mariac

mariac 1

23.06.2010, 20:12

bine draga ne faci pofta si cine stie ce se poate intimpla

Sylvia

Sylvia 1

24.06.2010, 18:15

Nadina esti tare draguta am glumit. Mergem pe Costa Brava mai sus de Barcelona in Malgrat de Mar , sper sa fie frumos ca in poze asa pare e prima data cand vizitam Spania.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!