Gogoşi cu lingura

de ionix in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 17989 vizualizari

 

Da, reteta este de la soacra-mea :D:D o reteta simpla, rapida si gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt simplu
  • Circa 400 g faina
  • 3 oua
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • ½ lingurita praf de copt stins in zeama de la o lamaie
  • Praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5-6 linguri zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi cu lingura:

Ouale se bat bine cu un praf de sare si zaharul.

Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine.

Se pune praful de copt stins si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase.

Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa ca aluatul pt clatite, mai smantanos.

Eu am facut cateva adaugand cacao in compozitie si putin rom, asta e optional.

Incingem intr-un vas inalt ulei, suficent cat sa se scalde gogoselele in el.

Cu o lingura punem in uleiul incins aluat si lasam pana se rumeneste.

Se scoate cu o paleta si se pun pe servetele la scurs.

Se pudreaza, cat sunt calde, cu zahar pudra.

 

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (8)

madi_marin 1

26.04.2010, 19:27

de cand nu am mai mancat gogosele de-astea....nici nu mai stiu....o sa mai fac si eu...dar doar cateva....

Dana Cristea - pusikmea 1

26.04.2010, 20:33

ionix 1

26.04.2010, 20:56

@Roberta... misto denumire sa stii ca nu-i o farfurie, e un platou foarte mare... pare mic in poza la cat esti tu de slabita o sa pleznesti : @Madi... eu maimult fac decat mananc... dar ata ete poti sa faci mai multe, nu stai mult la copt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04