Gogosi de post

de camelia75 in Dulciuri, 12 Mai 2013 | 34813 vizualizari

 

Pentru ca nu am rezistat tentatiei, iata ca si eu am facut gogosile pe care le-am vazut la Miha !.:))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie 7 g
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen.

2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora.

3.Pe masa unsa cu ulei,framantati din nou aluatul,apoi intindeti-l.Grosimea aluatului intins sa fie de ~ 1 cm

4.Decupati forme rotunde cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.Lasati gogosile inca 10 minute la crescut inainte de a le praji.

5.Prajiti-le in baie de ulei la foc mic,apoi scoteti-le pe o farfurie pe care ati asezat servete de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi de post 227677
retete culinare - Gogosi de post 227679
retete culinare - Gogosi de post 227680
retete culinare - Gogosi de post 227681
retete culinare - Gogosi de post 227682
retete culinare - Gogosi de post 227683

COMENTARII (16)

CookieMonster 1

12.05.2013, 23:11

Frumoase si pufoase

Betty96 1

27.06.2013, 12:19

Bun bun

_Alina_ 1

19.02.2014, 15:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29