Gogosi de post

de camelia75 in Dulciuri, 12 Mai 2013 | 45858 vizualizari

 

Pentru ca nu am rezistat tentatiei, iata ca si eu am facut gogosile pe care le-am vazut la Miha !.:))

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic de drojdie 7 g
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen.

2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu mai este lipicios.Acoperiti cu un prosop si lasati-l la crescut ~ 1 ora.

3.Pe masa unsa cu ulei,framantati din nou aluatul,apoi intindeti-l.Grosimea aluatului intins sa fie de ~ 1 cm

4.Decupati forme rotunde cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.Lasati gogosile inca 10 minute la crescut inainte de a le praji.

5.Prajiti-le in baie de ulei la foc mic,apoi scoteti-le pe o farfurie pe care ati asezat servete de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Sa aveti pofta!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu bere(de post )