Gogosi in sos caramel

de Maria68 in Dulciuri, 4 Sep 2012 | 2020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 40 g unt
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 9 prune bine coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g unt pentru forma
  • Pentru sosul caramel:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi in sos caramel:

Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza volumul, amestecam cu faina din castron si restul ingredientelor. Framantam un aluat omogen si elastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit cca 30 de minute.

Impartim aluatul in noua parti egale, modelam mici sfere, in care introducem cate o pruna(eu am scos samburii) pe care o pudram cu zahar si pe urma sigilam sfera cu umplutura in interior. Asezam sferele umplute intr-o forma  termorezistenta unsa, se unge bine cu unt topit si introducem vasul in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute.

Pentru sosul caramel:

Se topeste zaharul intr-o tigaie neaderenta, la foc mic, pana devine auriu. Stingem caramelul cu apa si lasam sa mai fiarba pana se topeste zaharul caramelizat si se ingroasa sosul. Se ia vasul de pe foc si adaugam untul, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Cand sunt coapte, se scot gogosile din cuptor si turnam in spatiul dintre ele, sosul caramel si lasam sa fie absorbit.

Se servesc de regula dupa ce se racesc complet, dar noi am servit un pic mai caldute ( pentru ca nu am mai avut rabdare...)!

Gogosile pot fi insiropate si cu zeama de compot de prune.

Sursa retetei: Revista Click!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi in sos caramel 176240
retete culinare - Gogosi in sos caramel 176241
retete culinare - Gogosi in sos caramel 176242
retete culinare - Gogosi in sos caramel 176243

COMENTARII (22)

Sim0na 1

06.09.2012, 14:02

ce bunatati!

Maria68 1

08.09.2012, 09:54

Multumesc, dragele mele

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29