Gogosi in sos caramel

de Maria68 in Dulciuri, 4 Sep 2012 | 4812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 40 g unt
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 9 prune bine coapte
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g unt pentru forma
  • Pentru sosul caramel:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi in sos caramel:

Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza volumul, amestecam cu faina din castron si restul ingredientelor. Framantam un aluat omogen si elastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit cca 30 de minute.

Impartim aluatul in noua parti egale, modelam mici sfere, in care introducem cate o pruna(eu am scos samburii) pe care o pudram cu zahar si pe urma sigilam sfera cu umplutura in interior. Asezam sferele umplute intr-o forma  termorezistenta unsa, se unge bine cu unt topit si introducem vasul in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute.

Pentru sosul caramel:

Se topeste zaharul intr-o tigaie neaderenta, la foc mic, pana devine auriu. Stingem caramelul cu apa si lasam sa mai fiarba pana se topeste zaharul caramelizat si se ingroasa sosul. Se ia vasul de pe foc si adaugam untul, amestecand bine pana se omogenizeaza.

Cand sunt coapte, se scot gogosile din cuptor si turnam in spatiul dintre ele, sosul caramel si lasam sa fie absorbit.

Se servesc de regula dupa ce se racesc complet, dar noi am servit un pic mai caldute ( pentru ca nu am mai avut rabdare...)!

Gogosile pot fi insiropate si cu zeama de compot de prune.

Sursa retetei: Revista Click!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post