Gogosi la cuptor

de deyutzky in Dulciuri, 24 Ian 2017 | 41664 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa!
De mult, aveam in plan sa incerc reteta de gogosi la cuptor, iar acum le-a venit randul. Tare bune sunt pufoseniile astea, dar si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. 
Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru cca. 30 gogosi:
  • aprox. 500-550 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 225 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • In plus:
  • 100 g unt topit pentru uns gogosile la final
  • zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla. 

Adaugam restul de zahar si de lapte, oul, esentele si untul moale taiat cubulete. Framantam putin, apoi adaugam sarea. Framantam bine aluatul, pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Daca este lipicios, mai adaugati putina faina. 

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul sa creasca intr-un loc cald, aproximativ 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului. Foaia de aluat nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea groasa, sa aiba aprox. 5-7 mm grosime.

Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, decupam aluatul, iar interiorul cercurilor il vom decupa cu un capac de sticla. 

Punem gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca la loc cald 15-20 de minute. 

Coacem gogosile in cuptorul preincalzit la foc mediu, cca. 15-17 minute, pana cand se rumenesc deasupra. Eu le-am lasat 10 minute pe treapta din mijloc a cuptorului, apoi inca 5-7 minute pe treapta de sus. 

Le scoatem din cuptor si le lasam putin la racit, cam 3-5 minute, apoi cat inca sunt calde, le ungem cu unt topit. La final le dam prin zahar, doar pe o singura parte. 

Va doresc Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

deyutzky 1

25.10.2018, 23:13

dantes 1

29.09.2019, 09:37

Delicioase!

Caty 1

09.02.2023, 16:05

Super Rețeta! 🤗😘 Ani de zile am făcut gogoși după aceasta Rețeta, apoi am pierdut-o și nu știam unde sa o caut. Acum abia aștept sa fac din nou.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crantanele