Gogosi pentru pofticiosi cu glazura

de Bucataras in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 863 vizualizari

 

Gogosile simple sunt bune, dar cele glazurate o sa va transforme desertul intr-unul mai special. Am pentru voi si cateva variante pentru decorare... cu ciocolata alba sau neagra, cu fulgi de cocos sau bezele, dar adevarul e ca puteti sa va jucati cat de mult vreti.  

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 140 ml de lapte caldut
  • 14-15g de drojdie uscata
  • 475 g de faina de calitate plus extra pentru blatul de lucru
  • ½ lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 90 g zahar pudra
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 90 g de unt 82% grasime, nesarat, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru uns aluatul dar si pentru prajit
  • 1 praf de sare

Pentru glazura:

  • mai multe tipuri de ciocolata
  • fulgi de cocos
  • fulgi de ciocolata
  • bombonele decorative
  • dulceata sau bezele
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pentru pofticiosi cu glazura:

ASUL 1: dizolvarea drojdiei

Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle.

PASUL 2: amesteca ingredientele uscate

Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si nucsoara. Amesteca totul bine.

PASUL 3: amesteca ingredientele uscate cu cele umede 

Pune drojdia dizolvata in lapte deasupra si adauga si cele 2 oua impreuna cu coaja de portocala. Apuca-te de framantat, iar la jumatatea procesului incorporeaza si untul.

PASUL 4: framantarea

Cand aluatul s-a mai inchegat, scoate-l din bol si pune-l pe masa de lucru, pudrata in prealabil cu faina. Framanta cca 10-15 minute.

Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/h0r5_wf39l0

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pentru pofticiosi cu glazura-0

COMENTARII (14)

dantes

dantes 1

14.06.2016, 07:00

Delicioase!

mirela0911

mirela0911 1

14.06.2016, 08:59

Yummy!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

14.06.2016, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!