Gratin cu andive si kaiser

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 2245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 andive
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr de ementale(cascaval ras)
  • cateva cubulete de cascaval rucar
  • 150 ml de lapte
  • 1 lingura si jumatate de amidon
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • praf de nuca de muscada(nucsoara)
  • 150 gr de kaizer
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu andive si kaiser:

Se spala andivele,se taie rondele si se fierb cateva minute apoi se scurg de apa. Separat calim kaizerul care il taiem fasii subtiri, apoi adaugam ceapa care o taiem cubulete. Le calim impreuna adaugand din cand in cand apa. Peste kaizer punem andivele si zaharul si lasam sa fiarba cateva minute.

Amestecam amidonul cu laptele si il punem la fiert, apoi adaugam emmentaler ras, praful de nuca de muscada si piperul si amestecam bine pana devine o crema. Punem aceasta crema peste andive si amestecam bine.

Ungem un vas de yena cu unt si punem aceasta compozitie, iar pe deasupra adaugam cateva cubulete de cascaval rucar si dam la cuptor ptr cateva minute sa se lege si sa se rumeneasca pe deasupra.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin cu andive si kaiser 77563
retete culinare - Gratin cu andive si kaiser 77564
retete culinare - Gratin cu andive si kaiser 77565
retete culinare - Gratin cu andive si kaiser 77566
retete culinare - Gratin cu andive si kaiser 77567

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 09:42

mihaela,medioto multumesc

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:14

bun si aratos

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 14:10

multumesc mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55