Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

de merisor in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2015 | 2641 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr cus-cus
  • apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus
  • sare
  • 750 gr carne tocata amestec
  • 350 gr ciuperci feliate
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei copti
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • maghiran
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 75 gr cascaval
  • In plus:
  • 20 gr unt
  • 2-3 bucati rosii deshidratate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume:

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul.

Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.

Curatam si tocam marunt, legumele.

Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.

Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.

Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.

Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.

Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.

Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam 1 ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.

Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370955
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370956
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370957
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370958
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370959
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370960
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370961
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370962
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370963
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370964
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370965
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370966
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370967
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370968
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370969
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370970
retete culinare - Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume 370971

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

Xandrinne 1

14.03.2015, 07:27

merisor 1

14.03.2015, 07:55

Panacris 1

17.03.2015, 08:55

Suuppeerr!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18