Gratin de gnocchi

de CaroleCuisine in Paste, 10 Ian 2012 | 1971 vizualizari

 

Sunt foarte buni.Eu de data aceasta i-am cumparat(am fost mai comoda) insa se pot face destul de usor acasa

 

INGREDIENTE

  • Pt gnocchi:
  • 3-4 cartofi mari
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 50 g unt 
  • pt sos:
  • 4 carnati afumati(400-500 g)
  • 20 cl smantana
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml rosii la cutie
  • paprika(sa nu o inlocuiti),
  • sare,
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de gnocchi:

Pregatire Gnocchi

Decojim cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. In apa punem putina sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce putin. Dupa cele 5 minute, scoatem cartofii, ii sfaramam cu o furculita pana devin ca un piure asa. Adaugam untul, faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Dupa ce s-au incorporat, adaugam cele 2 galbenusuri si amestecam din nou.

Acum suntem gata sa pregatim gnocchi. Pudram suprafata de lucru cu faina,punem compozitia si incepem sa-i formam. II fierbem in apa cu putina sare pana ce acestia se ridica la suprafata. Atunci cand se ridica inseamna ca s-au fiert si ii putem scoate. 

Sau daca nu vreti sa mai aveti bataie de cap cu pregatitul gnocchi-lor puteti pur si simplu sa-i cumparati! 

Sos

Intr-o tigaie cu putin ulei, prajim carnatii, punem ceapa. Dupa ce s-au calit adaugam usturoiul, 1 lingura de paprika, piper, rosiile la cutie. Lasam pe foc cam 2 minute si apoi punem smantana. Lasam pe foc 5-10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade.Gustam inainte sa punem sare pt ca e posibil ca sosul sa fie sarat deja din cauza carnatilor afumati.

Intr-o tava punem gnocchi, turnam sosul si presaram putin parmezan deasupra. Bagam tava in cuptor la 200 grade timp de 10 minute

Pofta buna,sper sa va placa :)

 

RETETA IN IMAGINI

Gratin de gnocchi-0
Gratin de gnocchi-1
Gratin de gnocchi-2
Gratin de gnocchi-3

COMENTARII (9)

mirela0911

mirela0911 1

10.01.2012, 20:54

buni trebuie sa fie!

mena29

mena29 1

10.01.2012, 21:35

Bun bun

CaroleCuisine

CaroleCuisine 1

10.01.2012, 22:25

este foarte bun!merita incercata reteta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!