Gris cu lapte

de RODIMUR in Mancare copii, 24 Iul 2017 | 4759 vizualizari

 

O mâncare cu gust de copilărie... O mâncare pentru copii, pe care o mai mănâncă uneori și adulții.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte dulce
  • 2 linguri rase de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 4 linguri rase de gris
  • ornamente decor
  • fructe din dulceață
  • toping
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pregătesc formele din silicon și se presară în ele câteva ornamente decor sau fructe din dulceață.

Se pune laptele la încălzit, pe foc mic, cu cele două linguri de zahăr.

Când zahărul s-a topit, se toarnă încet grisul și se amestecă întruna, până ce se îngroașă, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Grișul îngroșat se toarnă în formele de silicon și se lasă până ce se răcește. Atunci se răstoarnă pe farfurioare și se mai decorează cu ornamente, dulceață, sirop, toping.

TIPS-URI

1

Amestecați întruna, când puneți grisul, ca să nu se prindă de fundul cratiței și să nu se formeze cocoloașe.

2

Ornamentele decor dau un aspect frumos dulciurilor și fiind în cantitate mică nu au cum să dăuneze substanțial. Sunt mult mai multe E-uri în alimentele de bază pe care le mâncăm zilnic...

3

Pentru copii este important ca mâncarea să aibă un aspect drăguț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baghetute " Mic Dejun"