Gris cu lapte si mere caramelizate

de Oana in Mancare copii, 23 Sep 2014 | 45719 vizualizari

 

Un desert de toamna, aromat, ce ne duce cu gandul la copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 6 linguri rase cu gris
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 mere
  • 20 gr unt
  • 3 linguri cu zahar
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si mere caramelizate:

Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris.

Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca. Adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand din cand in cand. Punem apoi grisul in ploaie si amestecam cu telul continuu, pana se ingroasa si incepe sa fiarba. Lasam sa dea cateva clocote si luam craticioara de pe foc. Turnam grisul fierbinte in trei boluri.

Curatam merele de coaja si de cotoare si le taiem felii mai grosute. Intr-o tigaie neaderenta topim untul, adaugam zaharul si apoi merele. Amestecam usor si lasam merele sa dea cateva clocote, pana se evapora zeama si incep sa se caramelizeze usor. La final adaugam scortisoara dupa gust si oprim focul.

Asezam feliile de mere caramelizate peste gris si servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris