Grisine cu parmezan ras

de divainbucatarie in Piine, 17 Noi 2010 | 1976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 150ml lapte cald
  • 15g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita cu sare
  • 50 ml ulei de masline
  • o mana de seminte de susan si 1 lingura de sare grunjoasa pentru tapetat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu parmezan ras:

Intr-un castron punem faina si o amestecam cu sarea, zaharul, oregano si parmezanul ras. Peste aceasta turnam laptele cald in care am dizolvat drojdia , uleiul si oul batut. Amestecam bine. Vom obtine un aluat pe care il mai framantam inca 2-3 minute. Il acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca cam 30 de minute, pana isi va dubla volumul. Pe o tava de lucru punem putina faina si intindem aluatul. Il taiem in dreptunghiuri pe care le rulam apoi intre maini. Le puteti face oricat de groase veti dori, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca la cuptor vor mai creste. Eu le-am tapetat cu seminte de susan si sare grunjoasa, dar putei sa va folositi imaginatia si sa le dati prin seminte de mac sau seminte de in, chiar si seminte de floarea soarelui. Le dam la cuptor la 180°C pentru 20 de minute, sau pana devin aurii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Grisine cu parmezan ras 63441
retete culinare - Grisine cu parmezan ras 63442
retete culinare - Grisine cu parmezan ras 63443

COMENTARII (10)

Rux 1

17.11.2010, 20:24

Yammyyyy...perfecte!

divainbucatarie 1

17.11.2010, 21:23

Multumesc!!!

vanilla 1

19.11.2010, 14:20

super!!!! super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L