Guacamole

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2010 | 3997 vizualizari

 

Un deliciu mexican, foarte sanatos si numa bun la un meci de fotbal:)

 

INGREDIENTE

  • 2 avocado coapte bine
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei iute sau chilli (mexicanii folosesc jalapenos, un soi de ardei iute, nu am gasit la noi)
  • patrunjel si coriandru proaspat
  • 1 lime
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guacamole:

Ceapa verde, patrunjelul, coriandrul si ardeiul iute se toaca, rosiile se taie cubulete. Avocado se taie pe jumatate si se scoate miezul din coaja cu ajutorul unei linguri.

Se pun toate intr-un castron, se stoarce lime-ul de-asupra si se zdrobesc cu o furculita. Adaugati sare si piper dupa gust. Daca doriti sa obtineti o pasta mai cremoasa, puteti mixa compozitia.

In mod normal, se serveste cu tortilla chips (chipsuri din malai), insa nu am gasit si am inlocuit chipsurile cu lipie.

Delicios!

 

TIPS-URI

1

Avocado este copt atunci cand este moale la palpat, iar codita se poate indeparta usor cu degetul, ca si cum ar fi uscata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Guacamole 41083
retete culinare - Guacamole 41084
retete culinare - Guacamole 41085

COMENTARII (12)

ANCA 1

11.07.2010, 21:37

na, ca tin cu Spania

lia maria 1

12.07.2010, 09:52

daca e avocadovreau si eu

Julie 1

13.08.2010, 08:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25