Gugelhopf cu zmeura caramelizata

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Aug 2011 | 1539 vizualizari

 

Gata, chiar ca rasturnam tot :)))

 

INGREDIENTE

Pentru zmeura caramelizata:

  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2c zmeura

Pentru chec:

  • 5 oua
  • 1c zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1c faina + 3 lg cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 5 lg ulei
  • 1 mana stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhopf cu zmeura caramelizata:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.

Zmeura caramelizata:

Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.

Chec:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca bezeaua, apoi punem galbenusurile, omogenizam, apoi uleiul. La final presaram coaja de lamaie si punem si stafidele si amestecul de faina, cacao si praf de copt, pe care il omogenizam cu o lingura mare, cu miscari de jos in sus. Turnam blatul peste zmeura si dam forma la cuptor pana cand trece testul scobitorii.

Cand e gata, il scoatem din cuptor si il intoarcem, dar mai lasam forma deasupra lui vreo 10minute, sa traga tot caramelul.

 

RETETA IN IMAGINI

Gugelhopf cu zmeura caramelizata-0
Gugelhopf cu zmeura caramelizata-1
Gugelhopf cu zmeura caramelizata-2

COMENTARII (10)

Anamaria7

Anamaria7 1

21.08.2011, 21:24

ma bucur ca va place!

alinutzika

alinutzika 1

21.08.2011, 23:31

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:09

ce idee grozava cu zmeura caramelizata....................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12