Guguluf cu capsuni si ciocolata alba

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 728 vizualizari

 

Cum mirosul si gustul capsunilor au invadat orasul am zis sa le pun la treaba ca e sezonul lor si am pregatit aceasta prajitura.. aromata si desigur foarte parfumata ..

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 510 g faina
  • 510 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 prafuri copt
  • un varf de sare
  • 600 g capsuni
  • 1 ciocolata alba
  • 1 lingurita smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu capsuni si ciocolata alba:

In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt.

Scoatem  bolul mixerului si adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam pt a incorpora  capsunile in compozitie !

Batem bine si  compozitia o rasturan in tava pentru guguluf unsa cu ulei si se da la cuptor preincalzit pt circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a fi  siguri  ca s-a copt.

Scoatem guguluful de la cuptor si il lasam sa se raceasca in propia tava si si apoi il rasturanam pe platoul dorit.

Topim ciocolata la bain marin  si cu ajutorul posului  facem un  frumos model pe suprafata  gugulufului, asezam cateva capsuni pt ornament si se  poate servi cu drag !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu capsuni si ciocolata alba-0
Guguluf cu capsuni si ciocolata alba-1
Guguluf cu capsuni si ciocolata alba-2
Guguluf cu capsuni si ciocolata alba-3

COMENTARII (10)

Andreea Baraboi

Andreea Baraboi 1

28.05.2015, 18:53

Multumesc tuturor

Rocsi

Rocsi 1

28.05.2015, 19:42

Foarte bun si aromat!

poa

poa 1

28.05.2015, 21:46

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!