Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie

de Panacris in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 1379 vizualizari

 

De cand am vazut cornuletele la Gaby, mi s-a facut o pofta teribila. Am mai preparat aceste cornulete acu' veo 10 ani, si mi-am reamintit gustul fraged si crocant. Multumesc Gaby :-* Ca sa adaug si eu ceva inedit acestei retete, am folosit ptr umplutura, dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html), multumesc, inca odata, Bunica >:D< Nu in ultimul rand m-am gandit si la cei care postesc sa le daruiesc ceva dulce si gustos!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 500 g,
  • · zahar tos o lingura,
  • · ulei de floarea soarelui 1 cana,
  • · bors din tarate 1 cana,
  • · sare iodata 1/2 lingurita,
  • · drojdie uscata 1 pliculet,
  • · zahar vanilinat 2 pliculete,
  • · gem de sfecla rosie sau rahat, pentru umplut,
  • · nuca macinata 50 g,
  • · zahar pudra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie:

Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic, nelipicios. Se strange aluatul intr-o bila mare, se aplatizeaza cu sucitorul, pana se obtine o foaie de cca 1 cm grosime. Se taie dreptunghiuri potrivite, se pune pe fiecare bucata dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ) , alternandu-se cu bucatele de rahat colorat, se presara apoi nuca peste, ele, se ruleaza cornuletele in diagonal. Apoi se pun intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc potrivit. Dup ace se coc, se scot din cuptor se lasa la racorit si apoi se dau prin zahar pudra. 

 

TIPS-URI

1

borsul se poate inlocui cu o cana de apa rece in care ati pus 1 lingura de otet

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-0
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-1
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-2
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-3
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-4
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-5
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-6
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-7
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-8
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-9
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-10
Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie-11

COMENTARII (36)

Panacris

Panacris 1

06.12.2012, 09:39

Sim0na

ionela2682

ionela2682 1

06.12.2012, 10:48

babi5

babi5 1

18.12.2014, 09:17

Pentru mine dulceata de sfecla rosieceste o noutate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!