Guguluf marmorat

de Laly in Dulciuri, 4 Mai 2012 | 4968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri cu zahar pudra pentru ornare
  • 150 gr unt moale
  • 50 gr nuci macinate
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 1 lingura unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat:

Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar si le lasam deoparte. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenusuri. La sfarsit adaugam albusul batut si incorporam cu grija.

Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si calduta, dar nu fierbinte o adaugam in prima treime din aluat. In ce-a de-a doua treime adaugam nucile si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale. Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca, apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si dam aluatul la cuptor. Coacem guguluful pana se rumeneste frumos deasupra, iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 15 minute la racit in forma. Rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca total. Pudram cu zahar pudra.

Eu am dublat cantitatile, forma mea este mai mare.

 

RETETA IN IMAGINI

Guguluf marmorat-0
Guguluf marmorat-1
Guguluf marmorat-2
Guguluf marmorat-3
Guguluf marmorat-4
Guguluf marmorat-5
Guguluf marmorat-6
Guguluf marmorat-7
Guguluf marmorat-8
Guguluf marmorat-9
Guguluf marmorat-10
Guguluf marmorat-11

COMENTARII (39)

La Ancuta

La Ancuta 1

02.07.2012, 10:16

la multi ani!!!

adasev12

adasev12 1

02.07.2012, 10:51

la multi ani sanatosi si fericiti!

Miha

Miha 1

02.07.2012, 11:03

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!