Gulas de vita cu cartofi

de ianculubita in Vita, 24 Mar 2012 | 22029 vizualizari

 

Va propun o mancare ungureasca,des intalnita la noi prin Banat sau Ardeal,facuta de o moldoveanca;eu personal,cunosc adevaratul gust(din Ungaria)si-mi place foarte mult de aceea am "indraznit"sa fac si eu;nu a iesit la fel,doar pe undeva pe aproape....

 

INGREDIENTE

  • 700g carne de vita
  • 5linguri de ulei
  • 3cepe
  • 5catei de usturoi
  • 1pahar vin alb
  • 500g cartofi
  • 1pahar suc de rosii
  • 1lingura mustar
  • 1lingura boia de ardei
  • sare,piper
  • patrunjel verde
  • 2ardei grasi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita cu cartofi:

Carnea spalata,portionata,o pun la prajit cu ceapa taiata fideluta,adaug 2-3cani cu apa si lasa sa fiarba incet si cu capac 2-3h(depinde cat de batrana e vita);dupa acest timp,adaug cartofii taiati in sferturi,usturoiul,vinul,sare si piper;dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaug ardeiii taiati cubulete,sucul de rosii amestecat cu mustar si boia,iar dupa ce cartofii sunt fierti,servesc cu patrunjel deasupra

 

RETETA IN IMAGINI

Gulas de vita cu cartofi-0
Gulas de vita cu cartofi-1
Gulas de vita cu cartofi-2
Gulas de vita cu cartofi-3
Gulas de vita cu cartofi-4

COMENTARII (14)

Ubulika 1

25.03.2012, 17:05

uai ce pofta mi`i

mamaieelena 1

25.03.2012, 19:17

buna rau

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:53

bun de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04