Vitel cu spanac in oala de lut

de susu in Vita, 29 Apr 2011 | 1920 vizualizari

 

O minunatie iese in aceasta oala, carnea se topeste in gura de frageda ce e si mancarica capata un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg spanac
  • 500 gr carne de vital
  • 1 ceapa
  • Putina zeama de carne
  • Boia dulce
  • Vegeta
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • Cateva felii de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu spanac in oala de lut:

Calim ceapa tocata marunt, adaugam apoi usturoiul taiat, carnea bucati si boiaua. Punem supa fierbinte atat cat sa acopere putin carnea dupa care adaugam treptat spanacul spalat si taiat mai mare.Puteti sa-l lasati intreg daca va place sa simtiti spanacul in lingura. Odata ce s-a inabusit bine transferam mancarea in oala, punem morcovelul taiat in patru si-o dam la cuptor. Spre sfarsit adaugam pasta de tomate si condimente dupa gust.

Puteti pune putina zeama de lamaie la final sau cateva felii, ii da un gust bun. Aceasta oala este smaltuita, eu o pun in cuptor inca de la inceput si nu il incalzesc in prealabil ca sa nu am surprize sa crape. Scoateti oala calda din cuptor si adaugati mancarea dupa care o dati la loc. Se poate face aproape orice si rezultatul este nemaipomenit.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vitel cu spanac in oala de lut 101454
retete culinare - Vitel cu spanac in oala de lut 101455
retete culinare - Vitel cu spanac in oala de lut 101456
retete culinare - Vitel cu spanac in oala de lut 101457
retete culinare - Vitel cu spanac in oala de lut 101458

COMENTARII (13)

LUK 1

29.04.2011, 22:11

delicioasa mancarica

-Miti- 1

29.04.2011, 22:14

vai ce bun trebuie sa fi fost

mamaieelena 1

02.05.2011, 09:36

imi place f mult combinatia asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S