Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi

de epurasha2bb in Vita, 9 Mar 2010 | 4488 vizualizari

 

Aceasta mancare este un amestec de influenta maghiara (gulyasul) cu italiana (gnocchi din cartofi) si cu olteneasca (eu )

 

INGREDIENTE

  • -1 ceapa mare;
  • -1 morcov si jumate;
  • -cam 400 g carne de vita;
  • -patrunjel verde;
  • -cativa graunti de usturoi;
  • -cateva linguri pasta de tomate;
  • -2 cartofi mari;
  • -faina;
  • -sare mare;
  • -piper;
  • -1 ardei iute rosu;
  • -1 ardei gras;
  • -1 ou;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi:

Se caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si cateva linguri de pasta de tomate si mai adaugam putina apa calduta sau daca aveti ramasa niste supa de legume calduta.Apoi separat fierbem cartofii cubulete si morcovii taiati rondelute.Morcovii se vor adauga in cratita cu carnea si ceapa.

Cartofii fierti bine se scurg de apa si se paseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu faina si un ou si sare mare.Se amesteca bine si se framanta un aluat foarte pufos.Se face un sul lung si subtire si se taie bucatele care apoi se rotunjesc in causul palmelor si se inteapa cu o furculita sau cu o forma ondulata pentru un aspect mai frumos.Se dau drumul intr-o cratita cu apa cu sare clocotita .Se fierb pana se umfla cu focul dat mai mic si cu capac, la fel ca galustele de gris.Apoi le lasam la cald.

Revenim la cratita noastra unde carnea trebuie s afie moale si zeama sa acopere mereu carnea.Daca scade sau se ingrosa mai adugam apa sau supa limpede.Cand e gata adaugam si rondelute mici de ardei iute, patrun jelul si mararul verde tocat si amestecam putin pe foc,apoi stingem si adaugam si galustele sau daca vreti le puteti servi separat in farfurie sau bol.

 

TIPS-URI

1

daca aveti curte este ideal sa pregatiti gulasul afara in ceaunul pe foc de lemne.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21155
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21156
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21157
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21158
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21160
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21161
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21162
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21163
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21164
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21165
retete culinare - Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi 21166

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

10.03.2010, 19:19

eeehe, pe unde mi-ai umblat! ia sa faci tu o reteta venetiana daca-i pe asa! sa vedem si noi astia ''neumblati''

ArianaBala 1

27.01.2012, 13:44

Am facut si eu un gulas, cu galuste de cartofi! A iesit f f f bun! Merci pt inspiratie

epurasha2bb 1

13.02.2012, 21:09

ma bucur ! pupici tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21