Gulas la ceaun

de mimmi in Mancaruri cu carne, 9 Sep 2010 | 20650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc,
  • 500 g carne de vita,
  • 500 g costita afumata,
  • carne de oaie optional,
  • 1 kg ceapa,
  • 1,5 kg cartofii,
  • 500 g ardei,
  • ulei,
  • frunze de patrunjel,
  • frunze de dafin,
  • usturoi granulat,
  • rozmarin macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • piper,
  • 2 plicuri condiment pentru gulas unguresc de la fuchs,
  • 500 ml suc de rosii(sau pasta de tomate) ,
  • Pentru galuste avem nevoie de :
  • 2 oua
  • faina alba cat cuprinde.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas la ceaun:

Ceapa si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei.Carnea de vita se taie cubulete,se adauga in ceaun apa,condimentele,sucul de rosii si se lasa la fiert.Se gusta carnea sa fie cat de cat fiarta,si se adauga carnea de porc si costitele.Dupa ce carnea este fiarta,se adauga cartofii taiati cubulete,usturoi,frunzele de dafin.Cand au fiert si cartofii se adauga galustele cu ajutorul unei linguri si frunzele de patrunjel taiate marunt.Se mai lasa la fiert aproximativ 10-15 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gulas la ceaun 50162
retete culinare - Gulas la ceaun 50163

COMENTARII (15)

mimmi 1

10.09.2010, 22:39

Scuzati ca raspund asa de tarziu .
Sidy ceaunul e de 8 litri te servesc cu cea mai mare placere .
Ela,sa stii ca isi merita totii banii ceaunu,iasa o mancare grozava!!!
Ana, am facut asa de mult pentru o familie mare.....defapt am avut musafiri.Daca tot a fost vremea frumoasa am chemat rudele la cate o portie de gulas.
Fetelor multumesc mult pentru aprecieri !!!

ela 1

10.09.2010, 22:45

este la selgros,la oferta de 3,6litri la 75 de lei,sper sa mai gasesc maine cand ma duc

elisabeth 1

19.09.2010, 19:25

nu are acelasi gustcs si in cratita mai ale ca te umplii si de fum

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D