Haladeț (Răcitură lipovenească)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 15 Ian 2013 | 3309 vizualizari

 

Diferența față de varianta românească :)) constă în faptul că la noi :)) nu se pune usturoi și nu se pune foarte mult accent pe limpezimea acesteia,
pe ideea „să se vadă prin ea” :)).

Se servește musai cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol superior de porc - circa 1.5 kg;
  • 5 bucăți picioare de porc - circa 1.5 kg;
  • 2 cepe;
  • foi de dafin;
  • sare;
  • coriandru;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haladeț (Răcitură lipovenească):

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))

Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. 

Rasolul se spală, se taie în două bucăți. 

Se pun la fiert în circa 7 L apă. 

Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare. 

Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit. 

Se scoate carnea. 

Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente. 

Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea. 

Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată. 

Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece. 

Poftă bună! 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi siguri că se va închega răcitura, o verificăm înainte de a opri fierberea: se pun câteva linguri de lichid într-un bol și dacă se încheagă după ce s-a răcit înseamnă ca e gata.

2

După cum am precizat, se servește cu hrean... fie el simplu sau cu sfeclă roșie.

RETETA IN IMAGINI

Haladeț (Răcitură lipovenească)-0
Haladeț (Răcitură lipovenească)-1
Haladeț (Răcitură lipovenească)-2
Haladeț (Răcitură lipovenească)-3

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

16.01.2013, 13:45

Asa-i, Rocsi.

Sim0na

Sim0na 1

17.01.2013, 21:38

Anul asta nu prea am mancat... deci trebuie sa recuperez!

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 11:31

Dai-i bataie, Sim0...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!