Haladeț (Răcitură lipovenească)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 15 Ian 2013 | 7427 vizualizari

 

Diferența față de varianta românească :)) constă în faptul că la noi :)) nu se pune usturoi și nu se pune foarte mult accent pe limpezimea acesteia,
pe ideea „să se vadă prin ea” :)).

Se servește musai cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol superior de porc - circa 1.5 kg;
  • 5 bucăți picioare de porc - circa 1.5 kg;
  • 2 cepe;
  • foi de dafin;
  • sare;
  • coriandru;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haladeț (Răcitură lipovenească):

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))

Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. 

Rasolul se spală, se taie în două bucăți. 

Se pun la fiert în circa 7 L apă. 

Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare. 

Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit. 

Se scoate carnea. 

Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente. 

Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea. 

Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată. 

Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece. 

Poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi siguri că se va închega răcitura, o verificăm înainte de a opri fierberea: se pun câteva linguri de lichid într-un bol și dacă se încheagă după ce s-a răcit înseamnă ca e gata.

2

După cum am precizat, se servește cu hrean... fie el simplu sau cu sfeclă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Haladeț (Răcitură lipovenească)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit 1

16.01.2013, 13:45

Asa-i, Rocsi.

Sim0na 1

17.01.2013, 21:38

Anul asta nu prea am mancat... deci trebuie sa recuperez!

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 11:31

Dai-i bataie, Sim0...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc