"Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 1779 vizualizari

 

" Halaweh gamardin" sau Budinca de caise uscate este un desert specific Ramadanului ( luna de post musulman). Gamardin: caise uscate la soare.
Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar.
Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate)  
  • 1 litru de apa fierbinte  
  • 6-8 linguri de zahar tos  
  • 2 linguri amidon  
  • 2 linguri de stafide  
  • nuci, fistic,migdale, seminte de pin( snobar) ,cirese confiate pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate:

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.

Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.

Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie  de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.

Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.

Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.

Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.

Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga stafidele.

Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.

Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.

Se pune la frigider.

Se consuma rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69244
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69245
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69246
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69247
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69248
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69249
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69250
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69251
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69252
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69253
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69254
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69255
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69256
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69257
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69258
retete culinare - "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate 69259

COMENTARII (19)

nico15 1

08.12.2010, 22:49

Miha 5 furculite, prezentare deosebita, sper ca a mai ramas si pentru mine, da??

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 14:36

Multumesc Miuta

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 14:37

Nico pastrez o portie pentru vizita ta in Iordania

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D